Snart dags för vinterdäck

By internetkonsulterna.se


Posted On 20 Sep 17 - 02:09:00Snart är det dags för vinterdäck!

Glöm inte att kontrollera dina vinterdäck innan det är dags att lägga om. Har du t.ex dubbdäck kan det vara bra att kolla så att inte dina däck har släppt eller nött ner dubbarna. Oavsett om du har dubbade eller dubbfria vinterdäck bör du byta ut däcken om dem börjar bli gamla då gummi är en färskvara och hårdnar när det blir äldre, vilket gör att däcken kan bli lika hala som hockeypuckar.

Det kan vara smart att vara ute i god tid då många av de populära dubbdäcken brukar kunna sälja slut i vissa storlekar då efterfrågan på t.ex testvinnare brukar vara hög. Sen så är det enklare att få tid för montering hos sin lokala däckfirma då dem flesta brukar vara ute i sista minuten när det väl kommer till däckskifte. En annan fördel med att vara ute i god tid är att vinterdäck behöver köras in inför säsongen, helst ska dina däck rulla ca 100mil innan snö & is kommer för att slita bort gammal gummiyta så att det ska vara helfärskt gummi framme så att du har bästa möjligt grepp.

Behöver du köpa nya vinterdäck så rekommenderar vi att du spanar in vår site NordenDäck som listar vinterdäck till bra priser, du kan även välja att få dessa däck levererade till en däckverkstad nära dig för montering och balansering. Däcken är generellt betydligt billigare än i en fysisk butik, i vissa fall kan man spara ända upp till 70%!


messages.blogsearch

messages.blogcategories